top of page

Medryttare

Vi erbjuder dig som är ridande elev på ridskolan möjligheten att få vara medryttare på en av våra hästar. I detta upplägg får du självständigt rida och sköta din meryttarhästhäst två dagar i veckan under terminen, lördagar och söndagar. Skulle dessa dagar inte passa kan vi ev. göra ett individuellt upplägg som passar dig och ridskolan. Vi kommer gemensamt göra en planering för dig och din medryttarhäst efter de mål du har.

Kostnad: 2000kr / månaden

Intresseanmälan för detta skickas på mail till ridskolan@trelleborgsrf.se

Hästskötare

Vi kommer att erbjuda eleverna på ridskolan att få vara skötare på en häst. Att vara skötare innebär att man tar ett extra ansvar över sin sköthäst 2 dagar i veckan. Är hästen ledig får du självklart sköta den fler dagar i veckan tills den får fler skötare. Max 2 skötare per häst.

För att kunna vara skötare måste du vara minst 10 år gammal och ha gått vår skötarkurs.

En underbar del med ridning är hästarna, att få pyssla och ta hand om en häst. Som skötare får du ansvaret att ta hand din sköthäst 2-3 bestämda dagar i veckan, ca 30-60 minuter per gång.

 

Du borstar, ryktar, visiterar, smörjer utrustningen, ser till att vattenkopp och krubba är rent. Genom att pyssla om din sköthäst extra mycket och ger du den trygghet, kärlek, uppskattning och ser till att den trivs med att vara ridskolehäst. Du blir också viktig som skötare att träna din sköthäst om den tex tycker att det är svårt att få hovarna kratsade.

 

Du som skötare kommer också få ta ett ansvar för nybörjare som ska rida lektion på din häst och hjälpa till att sadla/tränsa inför lektion samt leda på lektionen om eleven vill ha ledare.

 

Tänk på att elev som ska rida lektion har företräde att göra iordning hästen, men du kan fråga om du får hjälpa till.

Som skötare kommer du märka att du och din häst kommer att komma varandra närmare. Du kommer bli tryggare i att hantera hästar och bli bättre på att se och känna av hästens humör och eventuella spänningar, vilket också kommer att hjälpa dig som ryttare. Andra bra saker är att du som skötare kan ha din skötväska i sadelkammaren.

Som ett tack för hjälpen får du ta del av skötarridningar med din sköthäst ett par gånger per termin. Du får, tillsammans med de andra skötarna, dekorera er hästs box vid jul. En gång om året gör de som vill nya skyltar till boxarna.

Intresseanmälan gör man genom att skriva upp sig, lappen hänger vid sadelkammare 3. 

bottom of page